Ustawienia

Sprawozdawczość Polski do Komisji Europejskiej w zakresie pomiarów poziomów odpadów żywności

30 września 2024 roku Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zorganizowało konferencję “Nie marnuj żywności – Żywność to wartość”, poświęconą przeciwdziałaniu marnotrawstwu żywności, tym samym gromadząc ekspertów i praktyków z różnych sektorów.

W wydarzeniu uczestniczyła dr Sylwia Łaba, prezentując część wyników badań realizowanych przez Zespół IOŚ-PIB w ramach projektu Sprawozdawczość Polski do Komisji Europejskiej w zakresie pomiarów poziomów odpadów żywności.

Konferencja składa się z dwóch paneli eksperckich:

  1. Usługi bez marnowania. Przykłady rozwiązań dla szkół, restauracji i sklepów.
  2. Czy 10% to dużo, czy mało? Jak ograniczyć straty i marnowanie żywności w zakładach spożywczych?

Videorelacja z wydarzenia.