Ustawienia

Sprawozdawczość Polski do Komisji Europejskiej w zakresie pomiarów poziomów odpadów żywności

30 września 2024 roku Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zorganizowało konferencję “Nie marnuj żywności – Żywność to wartość”, poświęconą przeciwdziałaniu marnotrawstwu żywności, tym samym gromadząc ekspertów i praktyków z różnych sektorów.

W wydarzeniu uczestniczyła dr Sylwia Łaba, prezentując część wyników badań realizowanych przez Zespół IOŚ-PIB w ramach projektu Sprawozdawczość Polski do Komisji Europejskiej w zakresie pomiarów poziomów odpadów żywności.

Konferencja składa się z dwóch paneli eksperckich:

  1. Usługi bez marnowania. Przykłady rozwiązań dla szkół, restauracji i sklepów.
  2. Czy 10% to dużo, czy mało? Jak ograniczyć straty i marnowanie żywności w zakładach spożywczych?

Videorelacja z wydarzenia.

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

Ściśle niezbędne ciasteczka

Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.

Ciasteczka stron trzecich

Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.