NAJNOWSZE WYNIKI BADAŃ dotyczące strat i marnotrawstwa żywności

Szanowni Państwo,

zapraszamy do lektury monografii naukowej pt. Starty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu która jest dziełem wielu autorów, składa się z sześciu rozdziałów poświęconych analizie strat i marnotrawstwa żywności w poszczególnych ogniwach łańcucha żywnościowego „od pola do stołu” i powstała na podstawie wyników badań prowadzonych w ramach projektu „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności – PROM” finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju.

Jest to pierwsza tego typu publikacja w Polsce, która stanowi kompleksowe omówienie zagadnień związanych z powstawaniem strat i marnotrawstwa żywności w Polsce. Do przygotowania oraz recenzji monografii zaproszeni zostali naukowcy-eksperci, których wiedza, doświadczenie oraz zainteresowanie tematyką, pozwoliły na przygotowanie interesującej publikacji, która w sposób oryginalny i twórczy przedstawia zagadnienie strat i marnotrawstwa żywności w Polsce.

 

Udostępnij

Facebook
Google plus

Drukuj

Inne proponowane informacje

Elektromobilność – webinar ...

Serdecznie zapraszamy na dwudniowy webinar związany z tematyką elektromobilności, który odbędzie się [...]

Pomiar odpadów żywności w świetle uj ...

Szanowni Państwo, w numerze 4 (82)/2019 naszego czasopisma „ENVIRONMENTAL PROTECTION AND NATURAL RE [...]

LV (PIĘĆDZIESIĄTE PIĄTE) BADANIA BIE ...

ORGANIZATOR PROGRAMU Instytut Ochrony Środowiska – Państwowy Instytut Badawczy ul. Krucza 5/11D, 0 [...]

ANALIZA DOTYCZĄCA OCENY SKUTKÓW POLITY ...

Mamy przyejmność zaprezentować Państwu wyniki najnowszej analizy przygotowanej w ramach projektu LIF [...]