NAJNOWSZE WYNIKI BADAŃ dotyczące strat i marnotrawstwa żywności

Szanowni Państwo,

zapraszamy do lektury monografii naukowej pt. Starty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu która jest dziełem wielu autorów, składa się z sześciu rozdziałów poświęconych analizie strat i marnotrawstwa żywności w poszczególnych ogniwach łańcucha żywnościowego „od pola do stołu” i powstała na podstawie wyników badań prowadzonych w ramach projektu „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności – PROM” finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju.

Jest to pierwsza tego typu publikacja w Polsce, która stanowi kompleksowe omówienie zagadnień związanych z powstawaniem strat i marnotrawstwa żywności w Polsce. Do przygotowania oraz recenzji monografii zaproszeni zostali naukowcy-eksperci, których wiedza, doświadczenie oraz zainteresowanie tematyką, pozwoliły na przygotowanie interesującej publikacji, która w sposób oryginalny i twórczy przedstawia zagadnienie strat i marnotrawstwa żywności w Polsce.

 

Udostępnij

Facebook
Google plus

Drukuj

Inne proponowane informacje

EURACTIV Virtual Conference: “Meeting ...

W dniu 17 listopada 2020 r. przedstawiciel LIFE Climate CAKE PL z KOBiZE/IOŚ-PIB został zaproszony d [...]

Druga edycja Global e-Mobility Forum ...

Już 19 listopada br. Warszawa po raz drugi stanie się światową stolicą elektromobilności, dzięki d [...]

ANALIZA: ŚCIEŻKI REDUKCJI EMISJI CO2 W ...

Zachęcamy do lektury  analizy przygotowanej w ramach projektu LIFE Climate CAKE PL pn. „Ścieżki redu [...]

Seminarium podsumowujące projekt CWPhar ...

Serdecznie zapraszamy Państwa na seminarium on-line podsumowujące międzynarodowy projekt Clear Water [...]