Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu trzy poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w produkcji i przetwórstwie żywności:
Poradniki są efektem prac realizowanych w ramach projektu badawczego PROM, tj.: „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”, finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi i zawierają zestaw praktycznych porad oraz instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.
Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z publikacjami!

 

Udostępnij

Facebook
Google plus

Drukuj

Inne proponowane informacje

NAJNOWSZE WYNIKI BADAŃ dotyczące strat ...

Szanowni Państwo, zapraszamy do lektury monografii naukowej pt. ”Starty i marnotrawstwo żywności [...]

Poradniki dobrych praktyk ograniczania s ...

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu trzy poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotraw [...]

LV (PIĘĆDZIESIĄTE PIĄTE) BADANIA BIE ...

ORGANIZATOR PROGRAMU Instytut Ochrony Środowiska – Państwowy Instytut Badawczy ul. Krucza 5/11D, 0 [...]

LIFE Climate CAKE PL: dokumentacja model ...

Na stronie climatecake.pl zostały opublikowane trzy techniczne dokumentacje modeli: CGE (d-PLACE), e [...]