Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności

Mamy przyjemność zaprezentować Państwu trzy poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w produkcji i przetwórstwie żywności:
Poradniki są efektem prac realizowanych w ramach projektu badawczego PROM, tj.: „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”, finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi i zawierają zestaw praktycznych porad oraz instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.
Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z publikacjami!

 

Udostępnij

Facebook
Google plus

Drukuj

Inne proponowane informacje

EURACTIV Virtual Conference: “Meeting ...

W dniu 17 listopada 2020 r. przedstawiciel LIFE Climate CAKE PL z KOBiZE/IOŚ-PIB został zaproszony d [...]

Druga edycja Global e-Mobility Forum ...

Już 19 listopada br. Warszawa po raz drugi stanie się światową stolicą elektromobilności, dzięki d [...]

ANALIZA: ŚCIEŻKI REDUKCJI EMISJI CO2 W ...

Zachęcamy do lektury  analizy przygotowanej w ramach projektu LIFE Climate CAKE PL pn. „Ścieżki redu [...]

Seminarium podsumowujące projekt CWPhar ...

Serdecznie zapraszamy Państwa na seminarium on-line podsumowujące międzynarodowy projekt Clear Water [...]